Ds. R. de Graaf na 32 jaar GKV Rouveen met emeritaat

Foto: GKV Rouveen

Op zondag 17 mei 2020 om 10:00 uur begon de afscheidsdienst van dominee de Graaf in Rouveen. In verband met de getroffen maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, was het niet mogelijk om de dienst fysiek bij te wonen.

Voorafgaand aan de dienst was er vanaf 9.30 uur een voorprogramma in de vorm van foto’s, filmmateriaal, muziek en zang. Op 8 april 2019 vierde Roelof de Graaf zijn in Rouveen zijn veertigjarig ambtsjubileum als predikant. In 1979 begonnen in de gemeente van Nieuwleusen, daarna in Middelburg en op 22 november 1987 werd hij bevestigd in de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt van Rouveen. Na ruim 32 jaar eindigt daar zijn ambtelijke loopbaan.

Tijdens de Reformatieherdenking in 2017 noemde ds. De Graaf de doop als een toegangskaartje voor de hemel: “Zie je wel ‘die vrijgemaakten denken dat ze allemaal naar de hemel gaan’. Nou, nee! Want je moet dit kaartje wel gebruiken, je moet geloven en je bekeren. Zo mag je dankzij Christus’ bloed vrijmoedig tot God naderen. Zo ontdekte Luther de betekenis van de doop. Kruip elke dag in je doop en kruip eruit. Gebruik dagelijks de doop, Gods betrouwbare belofte”.

Lees ook: Afsluiting Reformatieherdenking in De Levensbron