Dames spuiten gekleurde zwaaihanden op de stoepen

Geertrui Balkenende en Margje Ponstein belden bij een aantal bij hun bekende adressen aan met de vraag of ze een Zwaaihand op de stoep voor het huis mochten plaatsen. Hiervoor kregen de dames toestemming van de gemeente Staphorst.

Stichting Welzijn Staphorst (SWS) stimuleert zwaaien door stoeptegels van gekleurde handen te voorzien. Twee medewerkers van Stichting Welzijn Staphorst (SWS) gingen op de fiets door Staphorst om een aantal stoeptegels van een gekleurde ‘zwaaihand’ te voorzien. Iedereen was enthousiast en gaf toestemming. Met een spuitbus werd een (tijdelijke) hand op de stoep gespoten.

De komende tijd zal SWS ook in Rouveen en IJhorst zwaaistenen maken. De Zwaaisteen is bedoeld om inwoners meer naar elkaar te laten zwaaien. Ziet u een zwaaisteen? Zwaai dan! Wilt u dat de medewerkers van SWS ergens een Zwaaisteen op de stoep maken? Bel of mail naar 0522-465143 of [email protected]

Margje Ponstein, teamcoördinator SWS: ‘In deze corona-tijd is het nóg belangrijker dat inwoners op de één of andere manier contact met elkaar hebben. En zwaaien is een laagdrempelige én contactloze manier van aandacht. Het kan iemands dag net een beetje mooier maken.’

Wist je dat 95% van de mensen vaker glimlacht doordat er naar hen gezwaaid wordt? En dat nog eens 91% van de mensen een moment van gezelligheid ervaart wanneer er gezwaaid wordt? (bron: onderzoek Wijkvereniging Wipstrikkwartier| Zwolle 2019).

De Zwaaisteen is een Zwols initiatief (zie ook: www.zwaaisteen.nl). De Zwaaisteen is er ook als kleurplaat om achter het raam te zetten en SWS moedigt kinderen aan om ook met stoepkrijt zwaaihanden te maken. De kleurplaat is te downloaden op de website van SWS:

Zwaai je mee?

Margje Ponstein: ‘We liepen als welzijnsorganisatie al met het plan om dit te gaan introduceren in de gemeente Staphorst. In deze corona-tijd is het echter nóg belangrijker dat inwoners op de één of andere manier contact met elkaar hebben. En zwaaien is een laagdrempelige én contactloze manier van aandacht.

Lees ook: Ontmoetingsactiviteiten Welzijn Staphorst geannuleerd