Draaiorgel De Parel bij Berghorst door Diekzangers

In plaats van een optreden van De Diekzangers voor de Berghorst had de zangclub wat anders geregeld. Onlangs besprak Hans Gebben met zijn vrouw het afgelaste optreden, zij kwam op het idee om op Koningsdag toch iets te doen voor de bewoners van De Berghorst. Muziek van Stadsdraaiorgel de Parel uit Meppel.

De zangvereniging zit niet krap bij kas en tastte hiervoor daarom in de buidel. Al voor 15.00 uur vanmiddag arriveerde de omgebouwde bestelwagen met het achteropgebouwde instrument en begon muziek te draaien. Enkele in het oranje uitgedoste medewerksters animeerden de bewoners om en mee te dansen, te deinen of te klappen met de muziek.

Terwijl bewoners en belangstellenden luisteren, voorziet de orgelman het draaiorgel na elk nummer van een nieuw zigzagblok van stevig geperforeerd papier met daarin de melodieën en akkoorden voor de instrumenten aan boord. Naast houten fluiten ook verschillend slagwerk. Diverse Diekzangers kwamen ook kijken en luisteren.

Eerst speelde het draaiorgel op het hoofdplein van de Berghorst in een paar verschillende posities, daarna nog op twee andere inritten vanaf de Ebbinge Wubbenlaan. Aan de achterkant op wandelpad de Boslaan waren de klanken nog goed te horen. Een bewoonster kreeg daar juist wat ladderpost overhandigd.

Lees ook: Zangsteun van de Stappester Diekzangers bij aubade (video)