Kinderen knutselen kattenkop na voorlezen van verhaal

In de bibliotheek van Staphorst las Lisa Kooiker op 4 maart 2020 tijdens het maandelijkse voorleesuurtje voor uit het prentenboek: ‘Dat lust ik niet’ van Christopher Silas Neal. Ook dit keer was de opkomst overweldigend. Maar liefst 84 kinderen waren naar de bieb gekomen om te luisteren en te knutselen.

Poes is het zat om steeds maar die saaie, droge kattenbrokjes te moeten eten. Hij wil iets anders eten, iets lekkers. Dus gaat hij op zoek. Hij vraagt aan elk dier dat hij tegenkomt wat die graag eet, in de hoop dat er iets van zijn gading bij zit. Maar dat valt nog niet mee: poes houdt niet van eten dat wriemelt, springt of bijt, dat heel groot, droog, saai of raar is. Net als hij denkt dat er niets lekkers te vinden is, komt hij een muis tegen, en ineens weet poes het antwoord op zijn vraag! Een grappig stapelverhaaltje over wat dieren zoal eten, dat uitnodigt om met peuters te praten over wat zij lekker vinden om te eten, of juist niet.

Gelukkig voor de vrijwilligers bleven er ook een aantal moeders meehelpen om alles in goede banen te leiden. Alle kinderen gingen naar huis met een eigen gemaakte “kattenkop”.

Lees ook: Voorleesuurtje Lisa Kooiker trekt record van 74 kinderen