Container met schoolmeubilair aangekomen in Malawi

Foto: Stichting Timotheos

Eind oktober 2019 is de zeecontainer met schoolmeubilair, schoenendozen en kleding aan de reis begonnen richting Malawi. Op vrijdag 31 januari 2020 is deze veilig aangekomen op de compound van Timotheos.

Doordat het meubilair niet uit elkaar kan worden gehaald, zou er veel loze ruimte ontstaan. Deze ruimte is opgevuld met schoenendozen gevuld door kinderen in Nederland voor hun leeftijdsgenoten in Malawi.

Op woensdag 5 februari was het schoenendoos feest op kinderdagcentrum Mbulumbuzi. Een onvergetelijke dag voor de weeskinderen. Ze kregen een schoenendoos. Versierd en gevuld met spulletjes. De kinderen vonden het geweldig, en waren de koning te rijk.

Een kleurboek, kleurpotloden, puntenslijper en gum. Een stuk zeep, tandpasta en een tandenborstel. Verder een T-shirt, knuffel en jojo. Soms nog aangevuld met andere snuisterijen en speelgoed wat niet gemakkelijk kapotgaat.

De vijf scholen met de Bijbel in Staphorst gingen hiermee aan de slag. Met financiële steun van de scholen is tevens bijgedragen aan de transportkosten van de containers. Timotheos wil iedereen die een bijdrage heeft geleverd heel hartelijk bedanken.

Lees ook: Gevulde schoenendozen tussen transport schoolmeubilair

Actie schoenendoos van Timotheos Foundation groot succes! Wat zijn de kinderen blij! Ik mocht er ook een weggeven!

Geplaatst door Wim Akster op Donderdag 13 februari 2020