Taalvrijwilliger worden? Volg nu een cursus bij Taalpunt

Foto: Taalpunt Staphorst

Het taalpunt in de bibliotheek van Staphorst biedt nieuwe taalvrijwilligers in maart 2020 de basistraining voor taalvrijwilligers aan. Deze training wordt op vier vrijdagmiddagen gegeven in het bibliotheekgebouw te Staphorst.

“Vindt u het leuk om volwassenen te coachen op het gebied van basisvaardigheden? Hebt u misschien ervaring in lesgeven? Kunt u in eenvoudige taal dingen uitleggen? Heeft u een paar uur per week beschikbaar om iemand Nederlands te leren, uit te leggen hoe een smartphone werkt of wat je voor nuttige zaken je digitaal kunt/moet regelen?” Laat het ons weten, zo meldt Taalpunt Staphorst.

Dit kalenderjaar wordt in Staphorst de basistraining voor taalvrijwilligers gegeven op vrijdag 6, 13, 20 en 27 maart 2020 van 14.00 – 17.00 uur. Tijdens 4 modules krijgt u voldoende informatie aangeboden om binnenkort aan de slag te gaan als taalcoach of taalvrijwilliger. U kunt les geven aan één of meerdere deelnemers, ondersteunen bij groepslessen op het gebied van de Nederlandse taal of helpen bij plaatselijke taalactiviteiten. Het taalpunt komt taalvrijwilligers tekort, dus u bent hartelijk welkom.

Heb u interesse? Als u zich vóór 19 februari 2020 opgeeft bij de trainer/taalpuntdocent, kunt u op 6 maart 2020 ook meedoen met de cursus. Informatie: Elly Potgieter, trainer/taalpuntdocent Staphorst, telefoon 06-29232140, [email protected], spreekuur op maandag van 16.00-20.00 uur.

Lees ook: Bestuurders tekenen convenant voor Nedersaksische taal