Taartenwedstrijd hoogtepunt `Dag van de Franse taal`

Afgelopen dinsdag 28 januari 2020 was de Pieter Zandt in Staphorst in Franse sferen. De dag van de Franse taal werd gevierd. Alle leerlingen die Frans volgen, deelden in de feestvreugde. Een verslag van de docenten Frans, de dames Slager en Driessen:

Het hoogtepunt kunnen we gerust de taartenwedstrijd noemen. We hadden een wedstrijd uitgeschreven: “Wie bakt de mooiste Franse taart”? Nou, dat er baktalent in Staphorst en omstreken gevonden wordt, is wel heel zeker! Wat een fantastische exemplaren werden er meegebracht naar school. Het was voor de jury dan ook niet eenvoudig om een keuze te maken.

Annelie Visscher ging met de eerste prijs naar huis, haar taart was werkelijk een juweel. Ze had gekozen voor een taart met een kaart van Frankrijk en had er in 3-D typisch Franse zelfgemaakte accessoires bovenop gezet. “Magnifique!” Anna Kooiker en Joanne Bloemert gingen er respectievelijk met de tweede en de derde prijs vandoor. “Bravo, dames!”

Al wandelend door de school werd al gauw zichtbaar dat de jongelui druk waren geweest met het maken van Franse posters en gedichten. Prachtig! Ook was te zien aan de directeuren, de heren van Boven en Spaan, dat het Frans in top was, deze dag. Zij droegen voor de gelegenheid stropdassen in de Franse driekleur.

Een gewaardeerd onderdeel van de Franse dag? Natuurlijk de Franse frietjes! Om de boel compleet te maken, waren er deze keer ook Franse frikandellen. Smaakt altijd goed. De docenten kregen een heerlijk Frans broodje. Door mevrouw Weijs van tekenen was er een wedstrijd uitgezet, met een link naar het Place du Tertre in Parijs, de leerlingen konden daar hun creativiteit volop in kwijt. Er zijn mooie producten ingeleverd.

Verder was er een fotograaf aanwezig, die de Franse dag heeft vastgelegd. Leerlingen die het leuk vonden, konden met vrienden op de foto. En ook zijn er volop foto’s gemaakt met een prachtige 2CV. De Eend van familie A. Boer uit Staphorst mocht voor dit doeleinde een dag naar de Pieter Zandt. Al met al kunnen we terug kijken op een fijne dag!

De docenten Frans roemen in dit geval ook de ouders, omdat hun kinderen aan de taartenbakwedstrijd mee mochten doen. Ontzettend leuk, dat het zo kan. Wel jammer dat niet iedereen met de eerste prijs naar huis kan, want dat gun je ze allemaal.

Lees ook: Vive la France op de Pieter Zandt: `Bleu, blanc et rouge`