Museum Staphorst nu ook te bezoeken met museumkaart

Foto: Harm Brand

Met ingang van het jaar 2020 is Museum Staphorst tegelijk met zes andere musea ook toegankelijk met een Museumkaart. De Museumkaart biedt gemakkelijk en voordelig toegang tot nu ruim 400 Nederlandse musea.

Het principe achter de Museumkaart is dat het bedrag dat kaarthouders betalen allemaal opgeteld wordt. Dat geld wordt vervolgens jaarlijks verdeeld onder de deelnemende musea. Dit gebeurt op basis van de toegangsprijs en het aantal kaartbezoeken dat musea krijgen. Een volwassenenkaart kost 65 euro, jongeren en kinderen betalen de helft daarvan. Deze is dan een jaar geldig en verloopt vanzelf als er niet door betaling verlengd wordt. Ruim 1,4 miljoen mensen hebben een Museumkaart.

De tekst van de vermelding van Museum Staphorst op de website van Museumkaart luidt als volgt: “Museum Staphorst is hét cultuurhistorisch hart van Staphorst. De museumboerderij is een van de traditionele boerderijen waardoor Staphorst bekend is geworden. De lange lintbebouwing met haar kleurrijke boerderijen, de klederdracht, die nog steeds volop gedragen wordt, en de vele tradities en gewoonten, maakt Staphorst tot een unieke gemeente.

In het museum kunt u het cultuurrijke heden en verleden van Staphorst te ontdekken. Het woongedeelte bevindt zich nog in oude staat. In het gedeelte dat vroeger de stal was, vindt u een (wisselende) expositie waar streekdracht, sieraden en volkskunst tentoongesteld worden. Voor kinderen is er een educatieve kinderroute.”. Bijna vier geleden werd het museum opgenomen in het nationale museumregister.

Lees ook: Museum Staphorst nu ook officieel geregistreerd als museum