Natuurreis 2020 naar Krakau en omstreken in Zuid-Polen

Vlottentocht over de Dunajec rivier
Foto: CC-BY-3.0 JoJan / Wikimedia

De werkgroep Natuurreizen van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” heeft een natuurreis naar Krakau en omstreken in Zuid-Polen georganiseerd. Deze reis is gepland van met donderdag 14 mei 2020 als vertrekdatum en duurt tot en met zaterdag 23 mei 2020.

Mogelijke excursies zouden kunnen zijn: bezoek aan Krakau (centrum, Joodse wijk, zoutmijn), Auschwitz-Birkenau, Nationaal Park Ojcow, Landschapspark Bielany-Tyniec, met een vlot de rivier Dunajec af in Nationaal Park Pieniny (zie foto).

Wanneer u interesse heeft in deze reis, dan kunt u zich als belangstellende opgeven bij coördinator Jan Vos, via telefoon: 0522-441858 of e-mail: [email protected]. Ook om op de hoogte gehouden van de verdere ontwikkelingen van deze reis. De reis gaat alleen door wanneer genoeg deelnemers zich aanmelden.

Natuurbeschermingsvereniging ‘IJhorst-Staphorst e.o. is sinds 1957 actief bezig de natuur te beschermen in de regio Staphorst-IJhorst. Door de diversiteit aan biotopen in dit gebied , komen er veel verschillende planten-, vogel- en vlindersoorten voor. De ruim 800 leden zetten zich in voor het behoud en waar mogelijk verbetering van de natuur in de breedste zin van het woord.

Lees ook: Natuurreis naar Letland door Natuurbeschermingsvereniging