Vriendinnen en vrouwen winnen Bijbelquiz in Rouveen

Niemand had alle 37 vragen goed bij de jaarlijkse Bijbelquiz op woensdagavond 30 oktober 2019 in “De Levensbron” in Rouveen. Men kon meespelen als team of individueel.

De avond werd geopend en afwisselend gepresenteerd door Roel Harink en Peter Weststrate. Henri Buitenhuis bediende de laptop. Er waren vier blokjes met 7 vragen met namen als ‘Familie’, ‘Jong geleerd, oud gedaan’, ‘Wonderen’ en ‘Samen sterk’. De zondag ervoor was het Bijbelzondag met dit jaar als thema: ‘Ik wens jou …’. Zo heette het daarom vijfde blokje met 9 vragen naar de negen aspecten van ‘de vrucht van de Geest’ genoemd in Galaten 5.

Twee teams hadden 32 goede antwoorden. De organisatie had een paar vragen achter de hand om het verschil te maken. Van een persoon in de Bijbel werden meerdere hints gegeven. Wie als eerste de naam van de persoon hardop noemde won (of verloor als het fout was). Het vriendinnenteam Staphorst-Rouveen was de eerste. De vrouwen van bijbelstudiegroep Sola Gratia tweede. Nummer drie was Alie Spijker-Kisteman met 31 goede antwoorden.

Familie Bolks- Van Lenthe én echtpaar Molenaar hadden allebei 30 goede antwoorden. Eerstgenoemd team had sneller antwoord op de extra vraag. Daarmee waren alle beschikbare prijzen vergeven, beschikbaar gesteld door plaatselijke middenstanders en het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG). De deelnemers mochten zelf ieder een keuze maken van de tafel.

Er waren 75 aanwezigen. De collecte bij de uitgang bracht 212,73 euro contant en 55 euro aan machtigingen op. Bestemd voor bijbels voor christenen in Syrië en prentenbijbels voor kinderen in Moldavië. Uitgevoerd door het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG), die ook de quizvragen opgesteld heeft. Op veel plaatsen is de NBG-Bijbelquiz een traditie geworden.

De werkgroep staat open voor versterking en hernieuwde contacten binnen verschillende plaatselijke kerken. Het is daarbij de wens om verschillende kerkelijke locaties aan te doen. Van de start was de quiz meerdere jaren in de Vijverhoeve, daarna een jaar niet. Vervolgens een paar jaar in de CNS-school in Staphorst. Nu voor het eerst kerkelijk onderdak.

Lees ook: Bijbelquiz 2019 met Peter Weststrate en Roel Harink