Bezichtiging Huttendorp Staphorst 2019 na openstelling

Vanaf half tien ’s morgens op 22 augustus 2019 was het Huttendorp open voor het publiek, na twee dagen hutten bouwen en inrichten. De kinderen waren al vanaf 9 uur welkom, maar hoefden zich niet in te schrijven. Winkeltjes konden bevoorraad en bemand worden.

Nadat de burgemeesters gearriveerd waren, was er eerst de bekendmaking van de winnaars, gevolgd door de veiling. Er was veel belangstelling. Rond het middaguur gingen de kinderen in groepen frietjes en frikandellen eten. Daarna volgden nog de waterspelen. Direct na afloop daarvan is begonnen met het opruimen. ’s Avonds rond negen uur was dankzij vele vrijwilligers bijna alles opgeruimd. Fotoverslag van donderdag (295 foto’s) .

De vorige avond waren er ook al activiteiten voor de hoogste groepen in de sporthal. Deze kinderen bleven tevens overnachten. Bekijk hier de foto’s van woensdagavond (109 foto’s). De foto’s via de eerdere links zijn van Geert Kleis. Ook Henk Jonkvorst maakte enkele foto’s: Dag 1, Dag 2, Waterspelen 1, deel 2, deel 3.

Gevonden voorwerpen: Er zijn weer veel gevonden voorwerpen, een lijst hiervan volgt zo spoedig mogelijk. Ben je iets kwijt, neem dan een kijkje op de oprit van Patrijs 31. Af te halen binnen 2 weken na afloop van Huttendorp bij fam. K. Mulder, tel. 0522-461600.

De terugblikavond is gepland op 12 oktober 2019. Daarop wordt bij leven en welzijn de film van cameramannen Jan Bloemhof en Geert Kleis vertoond. Dit is het laatste deel uit de serie reportages van Staphorst Nieuws. Alle video’s zijn achter elkaar af te spelen via de afspeellijst Huttendorp Staphorst 2019.

Lees ook: Burgemeester Kin opgehaald en open Huttendorp 2018

Dossier: Huttendorpen