NPV-lezing: `Praktijk van het leven is vaak weerbarstig`

Foto: Jasper Schaapman

Op donderdag 7 maart 2019 hield de plaatselijke NPV haar voorjaarsvergadering. Na de officiële agendapunten werd het woord gegeven aan mevrouw Alie Hoek-van Kooten. Het onderwerp was ‘Wat verwacht(te) je van het leven?‘. De avond was met circa 120 bezoekers goed bezocht.

Als jonge man of vrouw kunnen we verwachtingen hebben over een ‘normaal ‘leven. Maar, zo hield mevrouw Hoek het publiek voor, is dit niet meer een ‘ideaal’ leven? Hoe vaak is de praktijk van het leven weerbarstig. En als we ouder worden, komen onze verwachtingen dan uit? Heel vaak ook niet. Binnen het huwelijk kunnen ook veel verwachtingen niet uit komen. Dit kan teleurstellingen geven.

Van zeer groot belang is de liefde en trouw die we elkaar beloofd hebben. Ook verwees mevrouw Hoek naar het paradijs. Waar God ons zo volmaakt en goed geschapen heeft. Maar doordat wij God niet gehoorzaam zijn geweest is de gebrokenheid en zonde in deze wereld gekomen. Alleen doordat de Heere Jezus naar deze aarde wilde komen is er uitzicht en verwachting voor de mensheid.

Lees ook: Alie Hoek-van Kooten: `Wat verwacht(te) je van het leven?`