Zingen en spelen voor hulp aan slachtoffers Sulawesi

In een tjokvolle Bovenkerk te Kampen werd donderdag een benefietconcert gegeven voor noodhulp aan de slachtoffers van de natuurramp op het Indonesische eiland Sulawesi. De totaalopbrengst is ruim 22.000 euro.

Benefietconcert Sulawesi

Geplaatst door Beleefmee op Donderdag 25 oktober 2018

LPB media zorgde onder de naam Beleefmee voor een live registratie (zie bovenstaande video). De avond werd bijgewoond door ruim 1300 mensen. De kerk heeft 1250 zitplaatsen. Het is mogelijk om alsnog giften over te maken op NL40ABNA0558345808 onder vermelding van: ‘Benefiet Sulawesi’.

RTV Oost sprak voorafgaand met initiatiefnemer en mede-organisator Johan van Arnhem uit Staphorst. Harm Hoeve uit Rouveen trad op als dirigent van ‘zijn’ beide koren, het Christelijk Genemuider Mannenkoor Stereo en het jong gemengd koor Immanuël uit Urk. Alle musici en koren werkten belangeloos mee.

Met name worden genoemd; André van Vliet (orgel), Johan Bredewout (vleugel), Pascal van de Velde (trompet), Noortje van Middelkoop (panfluit), Johannes Terpstra (pauken) en Tim van Klompenburg (klein slagwerk). Theo Segers, burgemeester van Staphorst had de algehele leiding.

“Het is prachtig om hier deel van te mogen uitmaken. De mensen in Indonesië kunnen alle hulp gebruiken, dus het is mooi dat we iets voor ze kunnen betekenen”, laat een koorlid van Stereo weten. Prachtig klinkende psalmen en liederen galmden door De Kamper Bovenkerk. De zaal zong uit volle borst mee met de liederen.

De collecte bracht ruim 10.000 euro op. En dat terwijl er al meer dan 12.000 euro binnen was aan giften en sponsoring van particulieren en bedrijven. De totale opbrengst van 22.660 euro gaat naar stichting MAF voor het invliegen van hulpverleners en evacuaties.

Lees ook: