Romkes neemt beroep van Rouveen tot predikant aan

Foto: Huls Architecten

Lerend ouderling H. H. Romkes heeft het beroep van zijn huidige standplaats de Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland te Rouveen als predikant aangenomen.

Het echtpaar Romkes woont in de volledig gerenoveerde pastorie naast het kerkgebouw van de Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland aan de Oude Rijksweg in Rouveen. Als predikant mag hij ook de beide sacramenten Heilige Doop en Heilig Avondmaal bedienen.

Sinds zaterdag 13 augustus 2016 was hij al aan deze kerkelijke gemeente verbonden als lerend ouderling. De bevestigings- en intredediensten werden vanwege de massale belangstelling gehouden in het kerkgebouw van de Hersteld Hervormde Gemeente van Staphorst.

Romkes was per 18 april beroepbaar als predikant. Het beroep vanuit Rouveen werd bekendgemaakt op dinsdag 17 april. Binnen enkele dagen heeft hij dus dit beroep aangenomen. Tegelijkertijd heeft hij bedankt voor de gemeente Gouderak en de gemeente Salford (Canada).

De Urker werd in januari 2015 toegelaten tot de studie voor predikant binnen de OGGiN. Hij werd in maart 2016 beroepbaar gesteld als lerend ouderling. Op hem waren maar liefst 26 beroepen uitgebracht, waaruit hij het beroep uit Rouveen aangenomen heeft.

De Oud-Gereformeerde Gemeente in Nederland te Rouveen werd in 1930 geïnstitueerd. De gemeente heeft nooit een eigen predikant gehad. Oefenaar J. Bisschop stond er van de oprichting in 1927 tot zijn overlijden in 1945. De gemeente telt nu circa 380 leden.

Lees ook: