Opa`s en kleinkinderen zitten samen in de schoolbanken

Foto: Eelco Kuiken

Op de Dominee Harmen Doornveldschool in Staphorst waren vanochtend 75 opa’s te vinden. Ze vierden samen met hun kleinkinderen uit de groepen 1,2 en 3 het einde van het zogeheten Leesfeest.

Vorig jaar rond deze tijd kwamen er negentig oma’s naar de Dominee Harmen Doornveldschool in Staphorst. Nu waren hun echtgenoten aan de beurt. Vorig jaar stond het prentenboek ‘Boer Boris gaat naar oma’ centraal. Toen nodigde de school oma’s uit. Honderd grootmoeders gaven gehoor aan deze oproep. Nu dus 75 opa’s.

De basisschool sloot met opa’s en kleinkinderen het zogeheten Leesfeest voor de onderbouw af. Tijdens dit jaarlijkse project staat het boek nog meer centraal dan anders. Soms is er een voorleeswedstrijd, een andere keer mogen de leerlingen hun mooiste boek uitkiezen. Nu gingen de kinderen aan de slag met tekst en beeld.

In de groepen 1 en 2  en 3 stond een prentenboek centraal: ‘Daan & opa en de verdwenen pannenkoek.’ Als mama weg moet, komt opa oppassen en dan bakken ze samen pannenkoeken. Dat is toch moeilijker dan gedacht.

Omdat het verhaal over een bakkende grootvader gaat, was dit reden voor de school om grootvaders uit te nodigen om als afsluiter van het project samen met hun kleinkinderen pannenkoeken te eten. ‘Opa kan alles’, zingen de kinderen. Grootvaders genieten.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen