Slagwerk jonge Rouveners op voorjaarsconcert in sporthal

Foto: Klaas Krale

In een goed gevulde Sporthal te Staphorst hield Christelijke Muziekvereniging Prinses Margriet Rouveen-Staphorst op zaterdag 1 april haar Voorjaarsconcert. Alle geledingen van de vereniging lieten deze avond van zich horen.

Dit jaar was er een rol voor leerlingen van groep 3 tot en met 6 van de Triangel en de Levensboom uit Rouveen. Op maandag 27 maart en vrijdag 31 maart hebben zij een slagwerkworkshop gehad en tijdens het concert mochten ze dit laten horen. Leerlingen van groep 3 en 4 deden dit op containers en emmers, groep 5 en 6 deden dit op melodische instrumenten zoals de marimba en de xylofoon.

Voor de pauze lieten jonge muzikanten van het C- en jeugdorkest (onder leiding van Jennifer Krale) en de jeugdslagwerkgroep (dit jaar wegens afwezigheid van Cees Leerling onder leiding van Tim van Klompenburg) horen dat je na een jaar muziekles al in staat bent om een leuk stukje muziek te spelen.

De slagwerkgroep liet dit jaar het stuk ‘Elements’ horen, geschreven door Martijn Oostra. Dit stuk is speciaal geschreven voor de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen, die dit jaar op 22 april worden gehouden in Veluvine te Nunspeet.

De slagwerkgroep van CMV Prinses Margriet neemt deel in de basisklasse en moet het opnemen tegen maar liefst 12 tegenstanders. Het voorjaarsconcert was daarom een perfecte try-out. De komende weken gaan ze de laatste puntjes op de i zetten, zodat ze op 22 april goed voor de dag komen!

Na de pauze was er een doorlopend programma, waarin orkest en slagwerkgroep elkaar afwisselden. Het orkest (onder leiding van Erik van der Weerd) en de slagwerkgroep (onder leiding van Tim van Klompenburg) brachten muziek ten gehore van onder andere One Republic, Andrea Bocelli en Bastille.

Lees ook:

Reacties