Ina Kuik-Van Dieren hoopt nog lang te mogen schilderen

Ina Kuik-Van Dieren is geboren in Zwartsluis en woont nu al vele jaren in Staphorst. Ze vertelt over haar hobby; tekenen en schilderen. In bovenstaande fotoserie enkele van haar werken.

“Mijn belangstelling voor de schilderkunst is ontstaan tijdens de opleiding van mijn kinderen in het voortgezet onderwijs. De lessen over tekenen en schilderen die ze kregen wekten mijn interesse. Dit heeft in 1987 geleid tot een volwaardige hobby, te weten olieverf en later acrylverf.

Uit de natuur waarin ik graag verblijf, uit de directe omgeving van het Reestdal en uit de omgeving van Staphorst haal ik mijn inspiratie en motivatie. Het liefst schilder ik buiten, het directe daglicht, de geuren en geluiden geven een goede sfeer. Ik schilder realistisch en laat de mensen zien welke mooi dingen er bestaan. Het is onuitputtelijk.

Al zo’n 15 jaar heb ik thuis een vriendinnen- en kennissengroepje waarmee we ons samen verder ontwikkelen in het schilderen. En het is er ook wel erg gezellig. Ze geven mij ook weer de nodige inspiratie. Ik hoop nog erg lang te mogen schilderen.

Soms verkoop ik een paar schilderijen, maar met pijn in m’n hart; het is een stuk van jezelf geworden. Maar dan kan ik ook weer fijn verf en anderen spullen inslaan. In 2013 heb ik een expositie in het Medisch Centrum aan de Van Andelweg gehad, die heel succesvol was”.

In de zomer tijdens de Staphorstdagen had ze een expositie in het Koetshuus van de Historische Vereniging. In Museum Staphorst zijn ook schilderijen van haar geveild. In haar atelier thuis aan de Henri Dunantstraat 36 is men na afspraak ook welkom, tel. 0522-852925.

Lees ook: