Voedselpakkettenactie HCR in 2020 met andere aanpak

De woning van een gezin uit het voedselhulpproject van de HCR.
Foto: Stichting HCR

De werkgroep van Hulpverlening Christenen in Roemenië (HCR) vraagt ook dit jaar uw aandacht voor de jaarlijkse voedselpakkettenactie. Door alle veiligheidsmaatregelen kunnen ze die dit jaar niet op de gebruikelijke manier organiseren. Daarom kiezen ze voor een andere aanpak.

De heer André Muit, werkzaam voor de HCR in Roemenië, wil graag 600 voedselpakketten uitdelen aan straatarme gezinnen in moeilijke omstandigheden. De spullen hiervoor worden dit keer in Roemenië aangekocht, daar samengesteld en voor de Kerstdagen uitgereikt aan de arme gezinnen.

Alles is anders dit jaar, voor ons in Nederland, maar zeker ook voor de mensen in Roemenië. De negatieve  gevolgen van de corona-pandemie zijn overal goed te merken. Maar in een land als Roemenië, waar geen of weinig sociale voorzieningen zijn, ziet het er helemaal somber uit. De allerarmsten worden extra geraakt. Wilt u dit belangrijke werk steunen?

Helpen kan door een gift over te maken op bankrekeningnummer NL05 RABO 035 65 23 853 t.n.v. G. Stens-Dominé, inz. Roemenië comité Staphorst, of op het landelijke bankrekeningnummer NL13 INGB 000 75 25 531 t.n.v. Stichting HCR. Een levensmiddelenpakket heeft een waarde van 20 euro.

Lees ook: Voedselpakketten voor straatarme gezinnen Roemenië