Zwembad `De Broene Eugte` vanaf 25 mei beperkt open

Foto: Zwembad Staphorst

De afgelopen weken is er hard gewerkt om Zwembad `De Broene Eugte` corona-veilig te maken en te zorgen dat alle medewerkers en bezoekers veilig in het zwembad kunnen zijn.

Vanaf 25 mei 2020 mogen de banenzwemmers en de aquasporters weer starten op vooraf ingeroosterde tijden. Iedere klant moet zich van te voren aanmelden. Gewoon het zwembad binnen stappen is nog niet mogelijk, er mogen een bepaald aantal mensen tegelijk in het zwembad zijn.

Aanmelden voor banen zwemmen of aquarobics kan via online reserveren. Op de site van het zwembad meer uitleg over alle regels waar men zich aan moet houden. Op vrijdag 15 mei 2020 zijn de protocollen doorgenomen met alle medewerkers, ‘natuurlijk met de gepaste afstand’.

Naar aanleiding van de aankondiging dat zwembaden met aanpassingen weer open vanaf 11 mei 2020 heeft de zwembranche op vrijdag 8 mei 2020 het Protocol Verantwoord Zwemmen gepubliceerd met regels en aanwijzingen voor de opening van de binnenbaden. Om het besmettingsgevaar zo klein mogelijk te houden worden bezoekers gevraagd thuis naar de wc te gaan en moeten zij naderhand thuis douchen, terwijl bij het banenzwemmen serieus overwogen moet worden om eenrichtingsverkeer in te stellen. Lees meer…

Lees ook: Buitelende schoolmeesters en -kinderen in waterloopballen (video)