Bibliotheek Staphorst faciliteert bij de belastingaangifte

Foto: Pexels

Vóór 1 mei moet je aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Wil je dit zelf doen, maar heb je geen computer of internet? Doe dit dan in de Bibliotheek Staphorst. Deze service is gratis, ook als je geen lid bent. De Bibliotheek helpt! Is het invullen van de aangifte voor een moeilijke opgave voor jou? Dan kun je hulp vragen. Vrijwilligers van de ouderenbonden in Overijssel willen helpen.

Daarbij zijn wel een paar richtlijnen:

– De hulp wordt geboden tot 30 april 2020 op de maandag, dinsdag en vrijdagmiddagen.
– Je inkomen is maximaal 35.000 euro als je alleenstaand bent en 50.000 euro voor echtparen;
– De hulp is niet gratis. Leden van ouderenbonden betalen 15 euro per adres. Ben je geen lid dan betaal je 30 euro per persoon (ter plekke kan men, indien gewenst, lid worden van een ouderenbond).
– Je moet beschikken over een eigen DigiD. Beschik je hier niet over, dan kun je een medewerker van de bibliotheek vragen te helpen bij de aanvraag van een DigiD.

Je kan een afspraak maken via het mailadres van de bibliotheek ([email protected] ) of bij één van de medewerkers van de bibliotheek tijdens de openingstijden. Je ontvangt dan ook een lijst met een overzicht van mee te brengen gegevens bij je afspraak. Wij helpen je graag verder, maar het is wel goed te weten dat je altijd zelf verantwoordelijk blijft voor je aangifte.

Lees ook: Raadsvergadering over begroting en belastingverordeningen

belastinghulp-staphorst-2020