Nieuwe medewerkers Binnenwerk aan de slag in staatsbos

De werkschuur in de boswachterij is de uitvalsbasis.
Foto: Staatsbosbeheer

Het team van Staatsbosbeheer in het Vechtdal en de IJsselvallei is per 1 november 2019 versterkt met 9 nieuwe medewerkers. De oude werkschuur van Staatsbosbeheer aan de Vijverweg in de boswachterij Staphorst wordt de uitvalbasis van dit nieuwe team medewerkers.

Binnenwerk is een organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in teamverband aan een baan helpt. Staatsbosbeheer heeft diverse mogelijkheden om mensen in een gezonde en prikkelarme omgeving werk te bieden. Zoals opslag verwijderen bij heidebeheer, onderhoud aan recreatieve voorzieningen zoals de zwemvijvers Zwarte Dennen en Oldemeijer. Maar ook het vervangen van of het onderhoud aan bruggen, banken, slagbomen, enzovoort.

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gaan in teamverband aan de slag als bijvoorbeeld toetsenbordreiniger, autowasser of medewerker bos- en natuurbeheer bij Staatsbosbeheer. Die neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid door natuurgebieden open te stellen voor kwetsbare groepen mensen op weg naar een goede en zinvolle participatie in de samenleving. Er starten steeds meer teams door heel Nederland.

Binnenwerk verzorgt binnen het Rijk collectieve invulling van de Participatiewet en is een service van Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk. Binnenwerk is gemandateerd werkgever en verzorgt de werving, leiding en begeleiding. Het gaat om nieuwe banen, geen verdringing van bestaand werk. De medewerkers van Binnenwerk hebben zo een inkomen, sociale contacten en krijgen zo meer zelfvertrouwen.

Lees ook: Project `StaphorstWerkt!` verder als officiële coöperatie