Braderie en kinderrommelmarkt derde Staphorstdag 2019

Vele verkeersregelaars doseren het verkeer op de Gemeenteweg. Ze houden de voetgangers tegen en laten de voertuigen passeren. Hele drommen steken over. De braderie wordt gehouden op een stuk Bergerslag vanaf de rotonde en op de Ebbinge Wubbenlaan.

Bij ‘Lucky cranes’ kon tegen betaling een knuffelgrijppoging gedaan worden. Voor kleine kinderen was de Kiki Cars draaimolen met 5 gondels in de vorm van autootjes. Marktmeester Jacob Veijer was net op bezoek. De meeste gevestigde winkels hebben ook buiten een uitstalling voor de deur.

Tegenover Phonehouse staat een evangelisatiepost met caravan met als opschrift: “Alleen Jezus maakt vrij!”. Een man achter een keyboard speelt en begint te zingen: “Genade, zo oneindig groot. Dat ik, die ’t niet verdien het leven vond, want ik was dood”. De Nederlandse vertaling van ‘Amazing grace’.

Evangelist Cees van Beek spreekt de voorbijgangers aan, dit doet hij sinds zijn pensionering 2014. Hij heeft eerder gewerkt als brandweercommandant bij de gemeente Zwartewaterland en woont in Genemuiden. Hij is ook regelmatig op de weekmarkt in Staphorst te vinden. Hij bepleit de ‘geloofsdoop’ voor volwassenen.

Ook aan de overkant weerklonk muziek. Hans van Dongen van MEC Muziek pingelde een melodietje. Twee medewerkers deelden ijverig foldertjes uit. Bij de familie Mussche kon zoals vele jaren tegen betaling gebruik gemaakt worden van toilet en terras met koffie, thee en frisdrank. Opbrengst voor Stichting Jafet.

Roelof Mulder van Verscentrum Staphorst is zelf buiten hamburgers aan het bakken en braden en geeft ondertussen bereidings- en bewaaradviezen aan kopende klanten. Hij laat een van de twee gehuurde standplaatsen vrij om de toegang tot zijn winkel open te houden.

Vanaf de Lindenlaan gaat de braderie naadloos over in de rommelmarkt voor kinderen (en ouders) tot aan de Churchillaan. Ook het plein bij het Dienstencentrum en de Berkenlaan was hiermee bezet. De eerste twee Staphorstdagen is de kinderrommelmarkt op het het marktplein en alleen ’s middags.

Kapsters van Heuckeroth knippen buiten klanten. Het rad bepaalt wat wordt betaald. Het ‘Rad van Avontuur‘ achter de boerderijen aan de Gemeenteweg 44 en 46 bleef na twee ronden alweer stilstaan. De eetbare producten werden daarna aangeboden in de kraam met etenswaren.

Lees ook: Veiligheid en vogelgefluit op braderie en rommelmarkt (video)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden