Coster Keukens dealer Luxobin combinatieafvalbakken

Foto: Harm Brand

Op zoek naar de beste keukeninrichting stuitte Jan Coster op Luxobin afvalsystemen. Ze hebben een inbouwvariant maar ook losstaande bakken. Vier afvalstromen onder één deksel. Dat is het uitgangspunt van de Luxobin afvalbak.

Het product is ontwikkeld door Henk van de Haar uit Wekerom: “Op de plaats van de vuilnisbak in de keuken wilde ik een plek creëren waar GFT, plastic, papier en restafval eenvoudig te scheiden zijn”. Coster Keukens is het eerste verkooppunt buiten het eigen dorp. Dit voorjaar maakten ze nader kennis met elkaar, inmiddels is de overeenkomst getekend. Bij de ingang van de winkel loop je al bijna tegen een bak aan. Verderop staan meer soorten, maten en kleuren. Jan Coster: “Loop gerust onze winkel binnen om ze beter te bekijken”.

Een grote klep bovenaan sluit de afvalbak af. Bovenin is ruimte zodat de zakken goed gevuld kunnen worden. Voor GFT-afval is een vierkante emmer met hengsel zodat er geen lekkage binnen de bak ontstaat. Onderin is ruimte voor rollen met afvalzakken.  Voor papier is er een grote zak meegeleverd die elke keer geleegd kan worden. Ook aan kantoren kan het een opgeruimde indruk geven.

Lees ook: Coster Keukens reikt waardebon uit aan Rijssense