Jan Troost wordt `nieuwe` eigenaar van Autobedrijf Stapel

Foto: Eelco Kuiken

Per 1 augustus 2019 krijgt Autobedrijf Stapel aan de Industrieweg in Staphorst een nieuwe eigenaar. Nou ja, nieuw? Jan Troost werkt al dertig jaar als vaste kracht bij de firma van Roelof Stapel.

Jan Troost kent het bedrijf van haver tot gort en alle klanten kent hij bij naam. ‘Wij willen simpelweg kwaliteit leveren, geen fratsen, doen wat je zegt’, zegt Troost. ‘Wij noemen dat Staphorster nuchterheid. Daar wil ik graag mee doorgaan. Klanten verwachten dat van ons.’ De beste bedrijfsovernames zijn die overnames die de klant niet merkt. Dat is precies de bedoeling bij Stapel.

Roelof Stapel die twee rechterhanden heeft en opgeleid werd voor automonteur begon veertig jaar geleden met zijn vrouw Lia in een oude schuur aan de Stationsweg met een autobedrijf. Het bedrijf groeide in de loop der jaren uit tot een onderneming waar alles gebeurt op autogebied. Verkoop van nieuwe en gebruikte van personenauto’s tot bedrijfswagens en veel reparatie. Er werkt een hecht team, bestaande uit zes mensen. ‘We zijn onafhankelijk en dat biedt tal van voordelen. We mogen het zelf bepalen.’

De vaste klantenkring is groot en trouw. ‘Ik ben nu 63 en Lia is 61. Wij hadden nog een paar jaar door kunnen gaan en dan de zaak kunnen sluiten, maar dat wilden we niet. Dit is een prachtig bedrijf met veel vaste klanten. Zij zijn ons al die jaren trouw gebleven. Voor de klanten willen we doorgaan. Jan neemt het over en ik blijf hopelijk nog een paar jaar voor hem werken’, zegt Roelof Stapel. ‘Ik ben blij dat mijn levenswerk op deze wijze verder kan gaan en ik erbij betrokken blijf én de klant zijn vertrouwde adres behoudt.’

De naam van het bedrijf blijft hetzelfde, met één wijziging. Stapel sluit zich aan bij het garageconcept Autovakmeester, een netwerk van garages dat gebruik maakt van elkaars expertise, terwijl iedereen zijn eigen koers kan blijven bepalen. De naam ‘Autovakmeester Stapel’ komt vanaf 1 oktober 2019 op de gevel te staan. ‘Wel een zichtbare, maar geen merkbare verandering’, zegt de nieuwe eigenaar Jan Troost. In het najaar volgt er nog een open huis.

Lees ook: Jan en Trijntje Troost regelen al 16 jaar verkeersbrigadiers

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden