Eerste huis in Staphorst wordt gebouwd met Comfortplint

Foto: Harm Brand

De woning in aanbouw van Henk Dunnink (25) en Janita Russcher (22) aan de Druivensteinweg is het eerste huis in Staphorst wat wordt gebouwd met de innovatieve Comfortplint.

Voor Comfortplint is het een mijlpaal om voor het eerst ook in eigen dorp te leveren. Tijd voor taart om dit te vieren. De muren zijn inmiddels op zolderhoogte. Op de bovenverdieping wordt straks de tweede serie speciaal gevormde betonnen stenen geplaatst. Jan Cromwijk overhandigd symbolisch ‘de laatste steen’. Daarmee is de basis gelegd voor flexibiliteit met aansluitpunten voor stroom- en computerkabels in de toekomst, zonder hak- en breekwerk.

Henk Dunnink, in het dagelijks leven servicemonteur bij een fabrikant van laadkranen in Meppel,  kwam in contact met het product doordat hij door Hendrik Brand een ventilatiebalansberekening liet maken. Hij en zijn vriendin Janita waren er meteen enthousiast over. Vooral dat je van te voren nog niet precies hoeft te weten hoe je je huis gaat inrichten, spreekt hen erg aan. Met het systeem is het heel gemakkelijk om, indien nodig, stopcontacten bij te plaatsen.

Het huis wordt in eigen beheer gebouwd met hulp van handige familieleden en vakkundige vrienden. Het stel hoopt ergens in het volgende jaar te trouwen. Tegen die tijd zijn voor deze woning de plinten geleverd. Die hebben ze nog niet uitgezocht. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en materialen en kleuren, zoals het bedrijf onlangs op een bouwbeurs in Assen liet zien.

Lees ook: Innovatieve Comfortplint gepresenteerd op bouwbeurs (video)