`Midwinter Shopping Night` na jaren weer gehouden

Met 13 kramen was het nog geen grote markt, maar hij is weer terug; de `Midwinter Shopping Night` in het centrum van Staphorst.  Naast de kramen deden ook ondernemers in het gebied mee, herkenbaar aan een brandende vuurkorf.

Even verderop was de tent van Team JAN waar de taartenbakwedstrijd beslist werd door de jury en waar deze geproefd konden worden. Boven een vuurkorf werden aan een staak stukjes frikandel geroosterd, daarnaast een stand met fotokaarten van de familie Seegers, Jemako schoonmaakproducten en een kraam met Tupperware. Op het eind van de rij, van de wind af werd vis gerookt door Timmerman. Warme oliebollen ontbraken, ondanks de inspanningen. Wel werden ter plekke grote stroopwafels gebakken.

Boertjes Makelaardij had een arreslee, met extra wielen eronder geregeld, getrokken door een paard. Binnen dampte een pan met glühwein. Bij Poortman makelaars kreeg men een mok die aan de overkant tegen betaling voor het goede doel gevuld kon worden. Juwelier Dekker hield een wedstrijd wie het eerste een grote ‘zandloper’ van twee plastic flessen met houten kralen kon laten overlopen: Aaltje Hulst uit Staphorst was het snelst met 33,10 seconden. Zij heeft daarmee een mooi Davis horloge verdiend.

Zandloper schudden voor team Jan A.L.S! Op de wintermarkt was vanavond Aaltje Hulst uit Staphorst het snelst met 33,10 seconden zij heeft dan ook het mooie Davis horloge verdiend.

Geplaatst door Juwelier Dekker op Donderdag 20 december 2018

Een midwintermarkt was voor het laatst gehouden in 2015. Deze keer werd de markt georganiseerd door de Ondernemersvereniging (OSR) in samenwerking met JV Events, gerund door marktexploitant Jacob Veijer. Het weer was ideaal, geen regen en niet zoveel wind.

Lees ook: