Kin Techniek neemt installatiebedrijf Wolf compleet over

Foto: Klaasje Kin

Opa Roelof Wolf startte in 1923 met een fietsenzaak en kleinzoon Roelof Wolf (58) houdt er op 1 januari 2019 mee op. Fietsen werd witgoed en installatietechniek, maar niettemin is het familiebedrijf binnenkort verleden tijd. Een dramatisch ongeval is de oorzaak van de verkoop van het bedrijf aan Klaas Kin (37). Kin Techniek neemt de zaak in zijn geheel over.

Roelof draagt het stokje dus over. Hij kan niet anders. Maar betrokken blijft hij zeker. Hij blijft werken binnen het team van Kin, zodat hij zijn levenswerk goed kan overdragen, maar zal het wat rustiger aan doen. ‘Het is niet zomaar een baan opzeggen.’

Wolf is een oeroud bedrijf wat echt bij het meubilair van Staphorst hoort. Roelof startte in de jaren twintig van de vorige eeuw als fietsenmaker aan de Gemeenteweg, zoon Jan nam het stokje over. Hij deed de rijwielen langzaam de deur uit en richtte zich op de installatietechniek van gas, water en licht. Roelof volgde hem weer op. In 1971 verhuisde Wolf naar de Ebbinge Wubbenlaan en in 2009 naar de Achthoevenweg. Installatietechniek en een witgoedzaak zijn de twee poten waar de zaak op rust. Een succesvol Staphorster bedrijf met zeven man personeel. Niks aan de hand, zou je zeggen. Toch wel.

Dramatische wending

Vorig jaar zomer sloeg het noodlot toe. Roelof Wolf was met vrienden bij de Porsche Challenge in Zandvoort. Hij at tussen de middag een broodje en leunde tegen een balustrade. Het hekwerk brak en Roelof viel achterover. Geen hoge val, maar de Staphorster ondernemer kwam slecht terecht. Hij liep een schedelbasisfractuur op en een hersenkneuzing. De gevolgen zijn groot. Hoofdpijnen, oorsuizingen en niet meer kunnen ruiken. Het leiden van een bedrijf gaat niet meer. Een persoonlijk drama. Roelof heeft geen opvolgers, maar hij had nog geen zin om zijn bedrijf over te doen. Dit ongeluk maakte alles anders.

De Staphorster keek om zich heen en vond in Klaas Kin een geschikte opvolger. Klaas liep ooit stage bij Roelof. Hij startte in 2011 met zijn eigen bedrijf aan de Oude Rijksweg in Rouveen. Kin Techniek. Klaas en een team van vijf mensen zit ook in de installatietechniek. Wat de ogen zien, kunnen de handen maken. Klaas en zijn vrouw Klaasje dachten wel eens aan uitbreiding, maar de overname van Wolf was niet aan de orde. Via de boekhouder kwam het balletje toch aan het rollen. Klaas en Roelof kwamen nader in contact en al snel bleken de twee over veel zaken hetzelfde te denken.

‘Klaas heeft een prachtig bedrijf en de goede instelling. Ik wil dat mijn levenswerk in goede handen overgaat. Dat gebeurt nu’, aldus Roelof. Klaas Kin en zijn vrouw nemen Wolf Installatietechniek en de witgoedzaak aan de Achthoevenweg over, inclusief al het personeel. Klaas Kin koopt het pand aan de Achthoevenweg samen met zijn broer Albert, eigenaar van Kin Machines. Ze gaan het pand ook samen gebruiken. Kin Machines zal op termijn verhuizen naar het pand aan de Achthoevenweg, maar blijft voorlopig nog wel op de oude locatie.

Lees ook:

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden