Zussen Lianne en Angela openen Krijgdekleertjes ruilpunt

Foto: Krijgdekleertjes.nl

Op 1 december 2018 opent het nieuwste ruilpunt van KrijgdeKleertjes aan Kloezenland 7 in Staphorst (7951 GS, zie kaartje onderaan). Hier kun je kinderkleding ruilen in maat 50-128, kinderschoenen, slaapzakken en accessoires.

Iedere ouder herkent het; je kinderen groeien zo snel uit hun kleren. Krijg de Kleertjes is hiervoor een oplossing. Leuke kleertjes in een passende maat. Het ruilen van kleertjes is bovendien duurzaam en goed voor de portemonnee. “We zijn erg enthousiast over het concept; duurzaamheid vinden we beide belangrijk, maar ook de maatschappelijke functie van een ruilpunt past in onze visie. Hopelijk kunnen we je binnenkort eens verwachten op éen van onze ruilmomenten! Voel je welkom!”.

Kinderkleertjes die men over heeft of inmiddels te klein zijn kunnen hier gebracht worden (wel gewassen!). Men kan meteen in ruil kleertjes in een andere maat weer meenemen. De dames sorteren de spullen. Er worden ook pakketten samengesteld. KrijgdeKleertjes Staphorst is een ruilpunt voor kinderkleding van maat 50 t/m 128. Speelgoed ruilen ze niet in Staphorst. Van tijd tot tijd worden er ruilmomenten gepland. Een afspraak maken buiten de geplande ruilmomenten kan via mail: [email protected].

Lianne en Angela zijn twee zussen van elkaar. Lianne was al moeder van dochter Birte (nu 2 jaar oud) toen zij in dit jaar allebei (weer) moeder werden. Angela beviel op 20 mei 2018 van dochter Nora en Lianne op 22 mei 2018 van zoon Jent. Ze hebben elkaar door dik (dun was het niet) gesteund tijdens de zwangerschappen en zijn bevallen in dezelfde verloskamer in Zwolle. Ook in de baby tijd was er genoeg te bespreken en te beleven met elkaar. Zo zijn ze samen naar een ‘Krijg de Kleertjes’ ruilpunt gegaan.

KrijgdeKleertjes is een idee van Cerian van Gestel uit Bunnik. Al heel snel haakten Annelinde van Wouw (Utrecht), Annunziata Tanzarella (Bunnik) en Tessie Vilé (De Bilt) aan. Om het idee van de grond te laten komen hebben ze in april 2012 ‘Stichting ProRuil’ opgericht. Vrijwilligers zetten zich in voor de vormgeving, het tekstschrijven en voor het testen van de website: Krijgdekleertjes.nl. De initiatiefnemers zijn zelf ook vrijwillig bij het project betrokken. Intussen zijn er naast de website ruim 30 lokale ruilpunten in het hele land.

Lees ook: