Droeve schaduw over marktdag HHK Staphorst

Terwijl het weer opklaarde en later op de morgen de zon doorbrak, wierp de tijding van het heengaan van oud-organist Roelof Veijer een schaduw over de kerkelijke marktdag. Het was verder een drukte van belang, de veiling door de gebroeders Haasjes trok veel publiek.

We hoorden het droeve nieuws van het verscheiden van Roelof Veijer in de kerkbibliotheek van de daar aanwezige dames. Hij is gisteravond laat overleden, na een periode van ernstige ziekte. Meer dan 50 jaar diende hij deze kerkelijke gemeente als organist. Zijn broer Jan zou anders vandaag met Lanz Buldog-trekker en huifkar rondrijden. Gisteravond vroeg heeft hij Jan Bouwman daarvoor gevraagd in verband met de verslechterde toestand van zijn jongere broer. De kinderen konden zich ook rond laten rijden in een oude legerjeep van Jacob van Boven.

Nog spectaculairder was de oude legertuck, bestuurd door een echte militair. Hij is reservist in het leger. We maakten een ritje mee. Mede-organisator Niklas de Boer ging ook mee. Stuiterend over diverse zandpaden, onder meer de Hilligjesbergerweg. Ondertussen werd besloten het uit- en instappen aan de kant van Kerklaan te laten gebeuren. Het was erg druk op de Gemeenteweg door de afsluiting van de Gorterlaan voor een sportevenement vanuit het zwembad.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen