Sloop van oude accommodatie SC Rouveen begonnen

Aannemingsbedrijf Engel uit Staphorst is begonnen met de sloop van de ruim 40 jaar oude accommodatie aan de Korte Kerkweg. Nu de nieuwe accommodatie onlangs in gebruik is genomen, kon er een begin worden gemaakt met de sloop van de oude voetbalkantine.

Het oudste deel van het clubgebouw is gebouwd in 1975. Met de groei van de “groen-witte”-vereniging uit Rouveen werd ook de accommodatie regelmatig vergroot. In 1987/1988 werd het eerste gedeelte bijgebouwd door met het vrijgekomen materiaal van de Gereformeerde kleuterschool. Een jeugdhonk, commissiekamer, verzorgingskamer en materialenberging werd toegevoegd aan de accommodatie.

In 1995 volgde de tweede grote uitbreiding middels een nieuwe keuken en berging, een nieuwe bestuurskamer en extra kleedkamers voor spelers en scheidsrechters. Voor beide uitbreidingen werd veel eigen-werkzaamheid door de leden verricht. Voor de rouveners een normale gang van zaken. Ook werd een groot gedeelte gefinancierd door eigen middelen, welke verkregen werden door diverse acties en de uitgifte van renteloze obligaties. In de laatste jaren werden er nog extra kleedunits bijgeplaatst om het ruimtegebrek op te lossen.

Na de sloopwerkzaamheden zal de vrijgekomen ruimte, alsmede de ruimte voor de nieuwe accommodatie opnieuw worden ingericht. De pannakooi zal weer een plekje vinden, de parkeerplaats wordt vergroot en er zal een nieuwe fietsenparkeerplaats worden aangelegd. Ook zal er weer mooie, nieuwe beplanting worden aangebracht. De gemeente Staphorst heeft hiervoor de financiële middelen beschikbaar gesteld. SC Rouveen kan na jaren wachten eindelijk beschikken over een accommodatie waar ze weer lang mee vooruit kunnen.

Lees ook:

Dossier: