Marktdag HHK Staphorst; activiteiten buiten op het plein

Foto: Harm Brand

Op 19 maart was het marktdag voor het hele gezin bij de dorpskerk van Staphorst. Er kwamen honderden mensen op af. Ook diverse dorpelingen die zich niet tot deze kerkelijke gemeente rekenen kwamen een kijkje nemen.

Zowel ’s morgens als ’s middags was er een veiling, waarop vele kavels geveild werden. Deze veilingen trokken veel publiek. Uiteraard wel meer toeschouwers dan kopers. De veilingmeesters Arend Veijer en Dirk Mulder prezen vanaf een hooiwagen de waren met verve aan. De opbrengst van de veiling is 100% voor ‘de Leerkamer’.

Kinderen konden meerijden in een 4×4 Jeep of pick-up, een poosje graven met een minikraantje, naar hartelust springen op het springkussen. Ook binnen waren er ook activiteiten voor kinderen. In het bijzonder zal deze dag voor vele kinderen onvergetelijk zijn wanneer zij een rondritje hebben gemaakt op een kameel.

Er was een dagvullend programma voor jong en oud. De hele dag was georganiseerd door een groep jongeren van de kerkelijke jeugdvereniging ‘Wees Getrouw’. Volgende week nog meer berichten en beelden over en van deze drukbezochte marktdag. Ook hopen we dan de opbrengst bekend te kunnen maken.

Lees ook: