Zorgboerderij Maatsloot

Adres:

Maatslootweg 5
Staphorst , 7951 LG
Tel. 06-11835034

Website:

https://www.instagram.com/zorgboerderijmaatsloot/

Zorgboerderij Maatsloot is een kleinschalige zorgboerderij op een schitterende locatie in de gemeente Staphorst, en wordt gerund door Derrick de Haan en zijn vrouw Trienke de Haan-Mulder. De naam is afkomstig van de prachtige brede sloot voor hun boerderij. Op en rond een boerderij is altijd wat te beleven. Samen genieten van alles wat groeit en bloeit. Geen dag is hetzelfde en dat maakt het tot een afwisselende dagbesteding. De deelnemers kunnen gehaald en weer thuisgebracht worden in een straal van 25 kilometer.

Zorgboerderij Maatsloot biedt voor enkele dagen per week (in overleg) arbeidsmatige dagbesteding aan deelnemers met een verstandelijke beperking, vormen van autisme, psychiatrische aandoeningen, enzovoorts. Kortom voor alle 18-plussers met een zorgindicatie. Voor elke deelnemer zijn er passende werkzaamheden, afgestemd op de capaciteiten die hij/zij heeft en in zijn/haar tempo. Ook staat gezelligheid hoog in het vaandel, er is altijd gelegenheid voor een praatje tussendoor en in de gezamenlijke pauzes.

De begeleiding van de deelnemers is in handen van de zorgboer en boerin, die rondom hen heen een vast netwerk hebben, zodat er kwaliteitszorg geleverd wordt. Ze hebben een christelijke levensovertuiging. Iedereen is welkom, wel verwachten zij daarin respect. Voor de een is structuur in de dagen fijn, voor een ander is zelfstandig een klus klaren een opsteker en voor weer een ander is de gezelligheid een welkome doorbreking van het isolement. Dieren stellen geen moeilijke vragen, contact met dieren werkt altijd positief.

Zorgboerderij Maatsloot is onderdeel van Maatschap De Haan, een melkveehouderij. Naast melkkoeien en jongvee herbergt de boerderij een pony en een hond. Doordat de melkrobots dag en nacht hun werk doen is er ruim voldoende tijd voor begeleiding. Samen met de deelnemers wordt er dagelijks een planning gemaakt wie wat gaat doen en wordt er gekeken naar de wensen van de deelnemer. Door de diversiteit aan werkzaamheden op de boerderij, nodigt dat elke deelnemer uit om vol enthousiasme aan de slag te gaan.

De deelnemers draaien mee in de dagelijkse bezigheden. Daarom worden ze ‘hulpboeren’ genoemd. Enkele voorbeelden van de normale werkzaamheden; ligboxen van de koeien instrooien met zaagsel, kalveren voorzien van een schoon bed van stro, dieren voeren, de melkrobot ruimte schoonmaken. En nog veel meer klusjes, afhankelijk van het jaarseizoen. Buiten op het erf of in de tuin werken. Gekloofd hout in zakjes of kratten stapelen voor De Haan Haardhout, een ander onderdeel. Of even de hond en of de pony knuffelen.

Zorgboerderij Maatsloot is ook actief op Instagram met ongeveer om de 3 á 4 weken een update. Er is een nauwe samenwerking met andere partners. De organisatie is aangesloten bij coöperatie Boer en Zorg.

Cookieinstellingen