112

Inwoner Staphorst opgepakt voor bedreigen wethouders

Op dinsdagavond 6 oktober werd de raadsvergadering verstoord door een inwoner van Staphorst. De man kwam de raadszaal binnen met een grote hamer.

Rond 20.15 uur ging de man de raadszaal binnen met een grote hamer. Het gedrag van de man werd door aanwezigen ervaren als zeer dreigend. Hij werd door omstanders overmeesterd en naar buiten begeleid.

Stoppen
‘De boer zat thuis via een livestream te luisteren naar die vergadering tot hij een telefoontje kreeg van de columnist van een lokale krant. Die vertelde de man dat de verantwoordelijk wethouder alle schuld voor deze affaire bij het jonge gezin legt. Door dit telefoontje zouden de stoppen zijn doorgeslagen’, schrijft RTV Oost.

Verzet
De gealarmeerde politie ging met meerdere politieauto’s naar het gemeentehuis, maar daar gekomen bleek de man al naar huis te zijn gegaan. De politie hield hem korte tijd later aan in zijn woning. Tijdens de aanhouding verzette de man zich en werd een agent mishandeld. Door agenten werd pepperspray gebruikt. De 36-jarige verdachte uit Staphorst is ingesloten op verdenking van bedreiging, het verstoren van de raadsvergadering en mishandeling van een agent.

Hoog opgenomen
Geweld en bedreiging tegen mensen met een publieke functie, zoals wethouders, raadleden of politiemensen wordt hoog opgenomen. Meer informatie hierover is te vinden op de speciale themapagina.

Nekklem
‘De nekklem die de agenten gebruikte, leidde ertoe dat hij snel zonder adem kwam en zich overgaf. Omstanders hebben een klacht ingediend over het gewelddadige politie-optreden, een van de agenten deed aangifte wegens mishandeling. Naar verwachting zal de man zeker tot vrijdag in voorlopige hechtenis blijven’, aldus RTV Oost.

Lees ook:

Dossier: