112

Brandweer rukt uit naar vuurwerkbunker Meesters

Foto: Meesters Tweewielers

Maandagmorgen 7 juni 2021 ontdekten medewerkers van Meesters Tweewielers dat er water in de kelder liep. Het bleek dat de voorraadbak met bluswater voor de vuurwerkkluis lekte. Dit water staat al 10 jaar permanent klaar voor het blussysteem van de vuurwerkbunker.

Eigenaar Henk Meesters riep daarom om 9:51 uur de brandweer op voordat er nog meer water in de kelder zou komen. Met prioriteit twee kwamen deze, dus zonder zwaailicht en sirene af op deze bijzondere melding van wateroverlast. Blijkbaar zat er een gat in het afsluitende folie van het bassin met een inhoud van 9000 liter waardoor het tijdens de weekwisseling was begonnen te stromen.

De zes brandweerlieden van het korps Staphorst van de vrijwillige brandweer IJsselland sloten hun pompen aan om de duizenden liters water via twee rode brandweerslangen rustig naar buiten te pompen. Het liep daar fluks weg in de straatkolken van de Industrieweg. Deze afvoerputten voor het hemelwater zijn aangesloten op het oppervlaktewater. Tijd voor een verse bak water.

Lees ook: Aandrijfas vrachtwagen slaat door brandstoftank op N377

Cookieinstellingen