112

Hardrijder op snelweg bij Staphorst ondergaat bloedproef

Foto: Politie

Zondag vielen weer een aantal weggebruikers negatief op in het verkeer, alhoewel het merendeel gelukkig keurig rijgedrag vertoonde. Die eerst genoemden kregen dan ook extra aandacht van de politie. Er werden vier rijbewijzen ingevorderd in verband met snelheid.

Op de A28 bij Staphorst reed een automobilist 161 kilometer per uur waar maximaal 100 was toegestaan. Hij werd op de parkeerhaven aan de Achthoevenweg gecontroleerd. De bestuurder testte met een speekseltest positief op cocaïne en amfetamine. In de auto werd een hoeveelheid vermoedelijk harddrugs aangetroffen. Deze werd in beslag genomen. Van de bestuurder werd een bloedproef afgenomen. Uitslag duurt enige weken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


Rond 21:45 uur werd de bestuurder van een auto staande gehouden die ook 161 kilometer per uur reed op de A28 Zwolle-Hattem, waar 100 was toegestaan. Het rijbewijs werd ingevorderd en zowel de bestuurder als de bijrijder kregen een boete voor het negeren van de avondklok. De (beginnende) bestuurder kwam overigens meerdere keren voor ter zake snelheid. Niet alleen de officier van justitie maar ook het CBR zullen hier werk van gaan maken.

De andere twee rijbewijzen werden ingevorderd op de A50 te Hattem en op de A28 te Hattem (respectievelijk 159 en 162 kilometer per uur in plaats van 100). In Wapenveld werden drie snorfietsers gemeten met 51 kilometer per uur in plaats van 25. Naast een bekeuring is er een WOK signaal op het kenteken gekomen. Herkeuring dus nodig voordat er weer mee gereden mag worden.

Lees ook: Man op Achthoevenweg aangehouden voor handel in harddrugs