112

Punthorst piekt in aantal proces-verbalen bij politiecontrole

Foto: Politie IJsselland-Noord

Gistermiddag en -avond 27 februari 2020 heeft de politie met diverse eenheden toezicht gehouden in IJsselland-Noord in de omgeving Kampen, Hasselt, Zwartsluis, Genemuiden, Steenwijk en ook in Punthorst.

De politie heeft extra toezicht gehouden op een klachtlocatie, te weten de Schapendijk en de Dekkersweg te Punthorst. In deze 60 km-zone zijn maar liefst 12 bekeuringen uitgedeeld voor een te hoge snelheid waarbij de hoogst gemeten snelheid 96 km/u bedroeg.

Op verschillende locaties elders zijn ook 12 proces-verbalen opgemaakt voor te hoge snelheden, in drie gevallen met invordering van het rijbewijs. Daarnaast voor; rijden zonder rijbewijs, te hoge snelheid van bromfiets in combinatie met een ‘wacht op keuring’ (WOK) status, rijden met een band die niet meer aan de eisen voldoet, en voor ‘lading die er af kan vallen’ een trekker met overvolle bietenwagen op de Drontermeerdijk net in Flevoland (zie foto’s).

Verder werden er 35 blaastesten afgenomen waarbij 1 bestuurder op het bureau bijna 5x de toegestane hoeveelheid blies met 1030 µg/l. Het rijbewijs werd ingevorderd en in verband met recidive ook de auto in beslag genomen. Deze bestuurder kreeg een dagvaarding mee en zal zich binnenkort moeten verantwoorden bij de rechter.

Lees ook: Grote politiecontrole in kader Donkere Dagen Offensief