112

Brandweer IJsselland heeft eerste interactieve regiokaart

Foto: Brandweer IJsselland

Hoe zijn de 35 brandweerposten geografisch verspreid in IJsselland, wat voor materieel staat er en hoeveel mensen heeft een post maximaal nodig om goed uit te kunnen rukken?

Wie snel een antwoord wil op deze vragen, vindt ze op de interactieve regiokaart van Brandweer IJsselland op de website van Brandweer Nederland, de landelijke site voor alle 25 brandweerregio’s in Nederland. IJsselland heeft de primeur met deze nieuwe tool die in de toekomst nog verder ontwikkeld kan worden.

De kaart is te vinden op de homepage van IJsselland, vlak onder de nieuwsitems. Je kunt een post uit de lijst selecteren of op de kaart klikken. In het scherm rechts naast de kaart zie je een overzicht van brandweermensen en materieel op de posten. Per post zijn het aantal brandweermensen vermeld dat maximaal nodig is om goed uit te kunnen rukken.

De regiokaart werd ontwikkeld in samenwerking met het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) en de webdesigner van Brandweer Nederland.

Brandweer.nl is de landelijke website van de 25 brandweerregio’s. Hier wordt landelijk en regionaal nieuws vermeld en het is dé plek voor publieksinformatie. Denk bijvoorbeeld aan preventie- en wervingscampagnes, mooie ervaringsverhalen en algemene informatie over de brandweer en brandweertaken.

Lees ook: Brandweer IJsselland bluste veel container- en afvalbrandjes