112

Politie onderzoekt gewapende overval juwelier Nieuwleusen

Archieffoto afzetting plaats delict met lint
Foto: Politie

Op woensdagmiddag 13 december vond er een gewapende overval plaats juwelier Dekker in Nieuwleusen. De politie ging met meerdere eenheden in de omgeving op zoek naar de daders. Dekker heeft naast deze ook vestigingen in Zuidwolde en Staphorst.

Rond de klok van 13.50 uur werd de meldkamer van de politie gebeld over een gewapende overval op de juwelier aan de Burgemeester Backxlaan. Met een signalement en informatie van een gebruikt voertuig gingen agenten in de omgeving op zoek. In het pand van de juwelier werden aanwezige mensen opgevangen. De daders zijn gevlucht met een groene personenauto.

Er zouden twee mannen betrokken zijn bij de overval. Onder dreiging van mogelijk een vuurwapen werden goederen weggenomen. In belang van het onderzoek kan er niets worden gezegd over de weggenomen goederen. Zij gingen er na de overval met een grasgroene personenauto model sedan vandoor. Rijdend over het Oosteinde richting de Vinkenbuurt.

Getuigenoproep

De politie doet ter plaatse uitvoerig onderzoek. Zij vragen hulp bij het onderzoek. De politie zoekt naar getuigen die men ter plaatse nog niet heeft gesproken. Bijvoorbeeld over bijzonderheden over het gebruikte grasgroene personenauto, type sedan. Heeft u de daders of de gebruikte grasgroene auto gezien belt u dan met de politie op 0900-8844. Belt u liever anoniem? Belt u dan met M op 0800-7000.

Signalement

Bij de overval zijn twee personen betrokken. Van één van de twee personen is het signalement het duidelijkst en als volgt. Dader: Onverzorgde man, leeftijd tussen de 50 en 60 jaar, grijs haar en een blauw mutsje, Donkerkleurige leren jas met capuchon, lengte tussen de 1.60 en 1.70 meter.

Lees ook:

Reacties

article
26892
Politie onderzoekt gewapende overval juwelier
Op woensdagmiddag 13 december vond er een gewapende overval plaats juwelier Dekker in Nieuwleusen. De
https://staphorst.nieuws.nl/112/26892/politie-onderzoekt-gewapende-overval-juwelier-nieuwleusen/
2017-12-13T16:50:46+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2017/12/13164922/afzetlint-gebruikt-bij-een-afzetting-van-een-pd.jpg
dalfsen, nieuwleusen
112, Regionaal