112

Vastgereden vrachtwagen op Rijksparallelweg weer gaande

Een Roemeense vrachtwagenchauffeur voerde vanmiddag tussen half twee en twee uur een onhandige manoeuvre uit. Zijn truck met oplegger bleef steken op de Rijksparallelweg. Twee medewerkers van Hooikammer hielpen hem weer op de weg.

Met dertig ton lading aan boord was hij op weg naar de Rotterdamse haven. Bij Meppel ging hij in plaats van meteen daar de snelweg op, waarschijnlijk door een navigatiefout, op de Rijksparallelweg rijden.

Toen hij zijn vergissing bemerkte, probeerde de rijder zijn wagen te keren op deze B-weg, nabij de Boldewijnshuizen. Hij wilde daarvoor het verbindingsstuk tussen de bewonersweg en tevens fietspad richting Meppel gebruiken. Dat ging niet goed. Misschien haalde hij de bocht niet ruim genoeg aan, de drie wielen aan de rechterzijde van de zware oplegger zakten in ieder geval weg in de grassige berm.

Zijn verwoede pogingen om los te komen ten spijt bleef de combinatie daar uren staan. Er werd hulp ingeroepen, ook de politie kwam er bij. Deze regelde het verkeer. Er was door het incident slechts één rijstrook beschikbaar. Later arriveerde een tweede bergingsauto van Hooikammer. Hijsen, trekken en slepen, alles werd gedaan.

De huif van de oplegger raakte aan de rechterkant bijna de bomen. Het linkerachterwiel van de truck stond in de berm. De andere nog op het asfalt. Tenslotte kon met behulp van het sperren van het differentiëel de trekker nog iets naar voren. Eerst trok een sissend geluid vanonder de vrachtwagen nog de aandacht van de bergers.

Na het innemen van een goede positie kon de oplegger met enige vaart weer achteruit gereden worden. De onfortuinlijke chauffeur mocht zijn helpers volgen. Naar verluidt kan hij zijn weg vervolgen nadat een en ander financiëel afgewikkeld is. De vrachtwagen staat zolang in de verharde berm aan de Oude Rijksweg of op het terrein van Hooikammer Autoberging.

Lees ook: