Politie houdt bestuurders aan voor het rijden onder invloed

Foto: Openbaar Ministerie

Op zondagavond, 19 juni heeft politie Oost Nederland op drie verschillende plekken aanhoudingen verricht voor het rijden onder invloed in Deventer, Nijverdal en Staphorst.

Agenten in Staphorst zagen een auto rijden op de Meestersweg. Deze bestuurder viel op doordat hij geen gordel droeg, hij meerdere malen op de verkeerde weghelft reed, slingerde en veel te hard reed. Na controle bleek de bestuurder veel te veel te hebben gedronken. Op het politiebureau blies de 25 jarige man uit Staphost 695 ug/l.

Rond 20.30 uur werd in Nijverdal de politie gebeld met de tip dat een man mogelijk onder invloed van alcohol een auto bestuurde. De melder reed met zijn auto achter de 47 jarige man uit Amsterdam aan. Hij zag dat de man slingerde, regelmatig in de middenberm reed en moeilijk zijn snelheid kon houden. Agenten troffen de man aan op de Wierdensestraat te Nijverdal. Bij controle bleek de man onder invloed van alcohol te verkeren. Op het politie bureau blies hij 865 ug/l.

Op de Snippelingsdijk in Deventer zagen agenten rond 23.30 uur een auto rijden. De bestuurder, een 29 jarige man uit Ommen werd herkend van eerdere verkeersovertredingen en hij kreeg een stopteken. Hij negeerde dit stopteken en ging er snel vandoor. In zijn poging om te ontkomen aan de politie reed de man de politie auto aan en reed via de middenberm, tegen het verkeer in, de Neerstraat op. Hier stapte de bestuurder uit zijn auto en vluchtte een woning in. In de woning is de man aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs en verlaten plaats ongeval. Ook bleek hij onder invloed te zijn van alcoholhoudende drank. Op het politie bureau blies hij 505 Ug\l.

Tegen alle bestuurders is proces-verbaal opgemaakt. Ook zijn de rijbewijzen van de bestuurders ingevorderd. Omdat het rijden zonder rijbewijs bij de 29 jarige man uit Ommen een recidive betrof is ook zijn auto in beslag genomen.

Lees ook:

Reacties