112

Twee brandstichters in Staphorst op camera vastgelegd

Even na half zeven gisteravond is de brandweer massaal uitgerukt om een uitslaande brand op het oudste en eerste industrieterrein ‘De Baarge’ te bestrijden.

Achteraf blijken de mogelijke daders op de camerabeelden van autobedrijf Russcher vastgelegd te zijn. Dit bedrijf is gevestigd tegenover de wethouder Krollstraat. De beelden zijn overgedragen aan de politie die de zaak in onderzoek heeft. Bekijk bovenstaande beelden, aangevuld met de Burgernet-melding.

Door een misverstand was door de meldkamer eerst het woonadres van de melder (en mede-eigenaar van het bedrijfspand) aan het Schemperserf in Staphorst-Zuid doorgegeven. Daar ter plaatse was er niets aan de hand. De spuitgasten zijn daar door behulpzame buren doorverwezen naar zijn bedrijfspand aan de secretaris Trooststraat.

Zoon Henro Veijer: ‘Mijn ouders moesten naar de loods. Ze gaan naar binnen en zien allemaal rook. Mijn moeder ziet twee jongens wegrennen. Mijn vader er achter aan (na het bellen van de brandweer, red.). Hij ziet de twee jongens, spreekt ze aan en krijgt een klap door zijn (open) autoraam. Toen zijn die gasten weggerend’.

Om vervolgens de trieste balans op te maken: ‘Mijn ouders hebben twee brommers en een heftruck kunnen redden, de rest is verloren gegaan’. Naast zijn ouders zijn nog andere ondernemers gedupeerd. Bij Kisteman Events die in de catering en evenementen zit, staan onder andere caravans gestald en liggen tenten opgeslagen.

Webshop Lief & Klein uit Wapenveld is ook getroffen door de brand: `Heel heel verdrietig staan wij nu bij ons magazijn in Staphorst. Door (waarschijnlijk) brandstichting zijn wij alles in een klap kwijt. Alle klanten die nog op een levering wachten worden de komende dagen persoonlijk door ons geïnformeerd`.

Lees ook: