Op oude racefietsen, met worstenhelmen en wollen broek

Ouderwets warm weer was het zaterdag en dat ‘ouderwetse’ paste perfect bij de deelnemers aan de Stalen Ros Retro Tocht in Staphorst. Rond half twee hadden zich bijna 30 ‘coureurs’ waaronder ook enkele dames gemeld op de parkeerplaats bij Uitgaanscentrum Kisteman.

De tocht met oldtimers werd verreden ter ere van het 10 jarig bestaan van de Wieler Toer Club Staphorst-Rouveen. Alle deelnemers werden eerst op de foto gezet en daarna was er een tocht van 45 kilometer. Valerie Ter Horst en Josette Troost gingen als ronde miss mee in de cabrio. Deze dames waren gekleed in de ‘moderne’ Staphorster klederdracht.

Het koersen in oude tenues en op oude fietsen met zogenaamde buisversnelling is populair, legt Alwin Compagner uit. Hij was één van de smaakmakers met zijn oranjezwarte wollen wielerbroek en zijn antieke, stalen KTM van ruim 36 jaar oud. Halverwege de tocht werd er door Lindenholz Rijwielen en Bakkerij Ubak uit Rouveen een versnapering aangeboden. Bij terugkomst stond het podium gereed en werden er nog wat ludieke prijzen uitgereikt.

Iedereen was enthousiast over de leuke middag en de meesten riepen dan ook voordat ze weer op hun stalen ros sprongen om naar huis te gaan ‘tot volgend jaar’. De organisatie wil graag onderstaande bedrijven bedanken die meegeholpen hebben om dit evenement tot een succes te maken: Haarstudio Els,  Autobedrijf Hulst, Bloemenboetiek De Vlijtige Lies, Bisschop Tapijt, B+B Personeelsdiensten, Egbert Tuin Fotografie, Bakkerij Ubak Rouveen, Lindenholz rijwielen en natuurlijk de vrijwilligers van de WTC Staphorst-Rouveen.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen