SC Rouveen op eigen veld onderuit tegen Gorecht

SC Rouveen is de competitie gestart met een 1-3 nederlaag tegen Gorecht. De bezoekers uit Haren wonnen verdiend op basis van het verzorgde spel en het aantal kansen. Jaron Hooikammer was verantwoordelijk voor de SC Rouveen-treffer.

SC Rouveen keek binnen een minuut tegen een achterstand aan. Het maakte op eigen zestien een overtreding waarna Thijs Hekman de vrije bal binnen krulde, 0-1. De thuisploeg had even nodig te herstellen van de dreun, maar pikte na een kwartier spelen de draad weer op. Het kwam via Jaron Hooikammer in de 20e minuut op gelijke hoogte (1-1) en deed aardig mee. Het betere voetbal was echter van Gorecht dat over een goede ploeg beschikt. De bezoekers kwamen dan ook in de 37e minuut weer verdiend op voorsprong door een treffer van Pieter Moesker, 1-2.

Na de rust had SC Rouveen de wind mee en zette het meer druk vooruit. Het wist daarmee overigens nauwelijks wat af te dwingen en kwam nooit dichtbij de gelijkmaker. In de slotfase besliste Gorecht het duel met een strafschop. Doelman Robbie Kruidhof vloerde spits Zuidema en kon met rood vertrekken. Thijs Hekman gooide met zijn tweede doelpunt deze middag het duel op slot, 1-3.