Tweede plaats voor Klaas Compagner op eerste Zomercross Texel

Foto: Willem Sangers

Tijdens zijn vakantie op Texel nam Klaas Compagner deel aan de Bos en Duin Zomercross. Het gevarieerde parcours gaat onder meer door het Dennenbos nabij Westerslag waar een pittig heuveltje de deelnemers op de proef stelde. Bij de wedstrijd over 8,3 km werd hij tweede met een tijd van 35.38 minuten. “Eindelijk weer een lekkere wedstrijd gelopen”, aldus een tevreden Klaas Compagner, “Woensdag nog een strandcross proberen!”.

Klaas Compagner bij Krimstrandloop op Texel
Op 7 woensdagavonden in juli en augustus vindt er op het strand van Texel de Krimstrandloop plaats. Iedere keer is het parcours weer anders. De ene week hoog water en mul zand en de andere week een prachtig vlak strand. Klaas Compagner nam deel aan de wedstrijd over 8 km. Met een tijd van 35.56 minuten werd hij vierde.

Klaas: “Pittige strandcross met een straffe zuidenwind! Eerst 2 km naar het zuiden, daarna 4 km met rugwind en tot slot weer 2 km tegenwind. Het was bijna hoogwater, daardoor ook steeds op zoek naar hard zand. Wel lekker om op blote voeten te lopen langs de waterkant!”

Lees ook:

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen