Toertocht WTC Staphorst-Rouveen voor racefiets of de stadsfiets

Foto: WTC Staphorst-Rouveen

De Wieler Toer Club Staphorst-Rouveen organiseert op zaterdag 6 juni voor de derde keer de Noordwesthoek / Weerribbentocht. Deze route gaat door het mooie natuurgebied in de Kop van Overijssel.

Starten kan bij Kisteman aan de Oude Rijksweg 141 in Staphorst. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: (Alle routes zijn volledig bepijld)

  • 40 km: Starten kan tussen 9.00 en 11.00 uur. Deze tocht is ook uitgezet voor mensen die op een gewone of elektrische fiets mee willen fietsen.
  • 80 km: Starten kan tussen 8.00 en 10.00 uur. Deze afstand heeft een stempelpost bij Geertien in Muggenbeet (Blokzijl)
  • 130 km: Starten kan tussen tussen 8.00 en 10.00 uur. Deze afstand heeft een stempelpost in Ossenzijl (Weerribben)

Het inschrijfgeld bedraagt voor de 40 km: € 4,00 (voor niet NTFU leden) of € 3,00
Voor de 80 en 130 km is het inschrijfgeld: € 5,00 (voor niet NTFU leden) of € 4,00
Jeugd t/m 15 jaar mag gratis meefietsen op alle drie de afstanden.

Voor de veiligheid is het dragen van een helm op de racefiets verplicht. Deze tocht wordt verreden onder auspiciën van de NTFU. Wielersportbond NTFU behartigt de belangen van de sportieve racefietser, de mountainbiker en de recreatieve fietser.

Bij de NTFU zijn ruim 500 fietsverenigingen aangesloten. Bij een vereniging kun je samen met andere fietsliefhebbers trainen en toertochten fietsen. Sommige clubs ontwikkelen speciale activiteiten voor jeugd of ouderen en/of organiseren clubreizen.

Binnen NTFU verenigingen wordt gefietst op racefiets, mountainbike en/of recreatieve fiets. Daarnaast richt de ene vereniging zich meer op het sportieve fietsen, terwijl een andere vereniging juist de voorkeur geeft aan recreatief fietsen.

Weerribentocht2015[1]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen