Officier wil dat Rouvener vertrekt uit het ouderlijk huis

Foto: Harm Brand

De officier van justitie wil dat de rechtbank in Zwolle een begeleid woontraject toevoegt aan de bijzondere voorwaarden die een 20-jarige man uit Rouveen eerder dit jaar opgelegd kreeg bij een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden.

Zij volgt hiermee het advies van de reclassering, omdat deze, zonder het woonproject, geen behandeltraject zou kunnen inslaan met de man. Voor huiselijk geweld kreeg de man in april een taakstraf van 200 uur en de voorwaardelijke celstraf van drie maanden opgelegd.

De deskundigen maken zich zorgen om de thuissituatie zolang de man nog in zijn ouderlijk huis woont, waar zich ook de mishandelingen afspeelden tegen zijn moeder en minderjarige zusje. Echter, de man wil het huis nog helemaal niet uit.

Het gaat volgens hem de laatste maanden juist goed thuis terwijl hij geen medicatie gebruikt en nog niet onder behandeling is voor zijn psychische problematiek. Dat zijn echter net de punten waar de deskundigen zich zorgen over maken.

Zij zijn, net als de officier van justitie, bang dat het weer eens escaleert als er niet aan de problematiek gewerkt wordt. De officier van justitie liet dan ook weten dat zij vreest voor de ouders en de andere kinderen in het gezin als de familie op de oude voet verder gaat.

De rechtbank laat op 8 november weten hoe zij erover denkt.

Lees ook:

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen