Wens van zieke Leon van der Ende; boeven vangen

Vanmorgen heeft de politie in Zwolle, in samenwerking met de Make-a-wish foundation, de wens van Leon van der Ende uit Staphorst in vervulling laten gaan. Leon is erg ziek en wilde graag een dagje politie agent zijn.

De politie Zwolle doet verslag. De dag begon, zoals gewoonlijk, met een briefing. Tijdens deze briefing werd duidelijk dat er een boef was ontsnapt. Aan Leon de taak om deze boef op te sporen en te vangen. Na de briefing werd Leon rondgeleid, tijdens de rondleiding zag Leon live op camera dat de ontsnapte boef een fiets stal.

Leon rende snel naar de politie auto en zette de sirene aan om de achtervolging in te zetten. Al gauw zag hij de ontsnapte boef fietsen, maar de boef wilde niet stoppen! De politieman achter het stuur heeft toen de boef afgesneden, de boef liet de gestolen fiets vallen en wilde wegrennen, maar Leon kon de boef toch pakken.

Leon mocht toen de handboeien bij de boef omdoen en hem naar de cel brengen. Na de nodige high fives kreeg Leon een rondleiding in het politiebureau. Hij mocht de ME bus bekijken en kreeg een ME pak met wapenstok en schild aan, Leon zag er heel stoer uit.

Daarna mocht Leon op de motor en mocht hij de schietbaan zien. Ook heeft hij de cellen gezien, waarin de boeven worden opgesloten. Vervolgens mocht Leon zelf vingerafdrukken en DNA afnemen. Na een uitgebreide lunch was het tijd voor de diploma uitreiking. Leon straalde van oor tot oor, hij is nu een echte politie agent!

Leon heeft een stofwisselingsziekte en moet regelmatig naar het ziekenhuis.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen