Staphorst stopt inventarisatie opvangplekken vluchtelingen

Staand een aantal vrijwilligers van vluchtelingenwerk Staphorst
Staand een aantal vrijwilligers van vluchtelingenwerk Staphorst
Foto: Gemeente Staphorst

De gemeente Staphorst is gestopt met de inventarisatie van kleinschalige panden in gemeentelijke of particulier eigendom, voor de opvang van vluchtelingen.

Gebleken is dat het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) niet zit te wachten op kleinschalige opvang. Grootschalige opvang is niet mogelijk in Staphorst, maar kleinschalig zou wel kunnen, eventueel zelfs meerdere kleinschalige objecten voor bijvoorbeeld dertig of vijftig mensen elk.

Dalfsen kwam op de proppen met drie panden voor enige tientallen vluchtelingen voor een periode van drie tot zes maanden. Het COA wees dat af, waarna ook Staphorst besloot te stoppen met de inventarisatie.

Burgemeester Segers had al gesprekken gevoerd met kerkenraden. Hij vroeg of ze wellicht locaties hadden. Hij was ook van plan in gesprek te gaan met dorps- en wijkraden. Deze procedure is stopgezet. Dat wil volgens Segers niet zeggen dat Staphorst niks doet.

Als elders in de regio wel geschikte locaties zijn, dan betaalt Staphorst samen met de andere gemeenten van de Veiligheidsregio IJsselland mee.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen