Skatevoorzieningen Staphorst en Rouveen worden vernieuwd

Foto: Harm Brand

Op 15 september is er een inloopavond geweest waarbij inwoners hun mening konden geven over het vervangen van de skatevoorzieningen in Staphorst en Rouveen. Naar aanleiding van deze reacties is het programma van eisen op enkele punten aangepast.

Zo komt er op beide locaties een prullenbak, komt er een overleg met de groenaannemer om de haag achter het skateparkje Staphorst te verlagen en komt er een overleg met de (toekomstige) gebruikers over de mogelijkheden tot het schoonhouden van de skateparkjes.

Het idee is om in Staphorst een iets groter parkje aan te leggen dan in Rouveen. In Staphorst wordt gedacht aan toestellen geschikt voor meerdere leeftijden, beginnende tot gevorderde skaters, BMX-ers, skeeleraars en steppers. Dat kan op het huidige plein en misschien ook nog op een deel van het grasveld daarachter.

Voor Rouveen wordt gevraagd om maximaal drie kleine toestellen, in een opstelling waarbij een zo klein mogelijke ruimte nodig is. Dit wordt gepresenteerd als ontwerp op een willekeurige plek. Enkele mogelijke locaties worden hiervoor genoemd: de bestaande plek achter de school, het pleintje voor de school of een alternatieve locatie

Drie aannemers zijn gevraagd om een zo mooi mogelijk ontwerp te bedenken. De voorstellen worden beoordeeld door een jury. De aannemer met het beste plan mag de nieuwe skatevoorzieningen plaatsen. Uitgangspunt is dat de skateparkjes 1 april 2017 gebruiksklaar zijn.

De bestaande skatevoorzieningen bij de combischool CNS/OBS aan de J.C. van Andelweg in Staphorst en bij de MCR aan de Korte Kerkweg in Rouveen vertonen gaten en roest. Zij zijn versleten en aan vervanging toe. De gemeenteraad heeft een krediet beschikbaar gesteld om de huidige toestellen te vervangen door nieuwe elementen.

De afgelopen tijd is er overleg geweest met skaters, scholen en de dorpsraad Rouveen. Daaruit was een voorlopig programma van eisen opgesteld voor de nieuwe parken en de te plaatsen toestellen. Deze was in te zien op de inloopavond. Na de toelichting van de wethouder kon men voorbeelden inzien, vragen stellen aan ambtenaren en skaters en/of ideeën inbrengen.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen