Plannen herinrichting begraafplaats Scholenweg Rouveen

Begraafplaats aan de Meidoornlaan in Rouveen
Begraafplaats aan de Meidoornlaan in Rouveen
Foto: Harm Brand

De gemeente Staphorst gaat de begraafplaats aan de Scholenweg in Rouveen herinrichten. De schetsontwerpen liggen vanaf 16 mei ter inzage op het gemeentehuis. Op 30 mei vindt een inloopavond plaats bij D’Olde Skoele in Rouveen.

Toen de begraafplaats langs de Scholenweg in Rouveen is aangelegd, was het uitgangspunt dat deze moest passen in het landschap. Daarom is gekozen voor een buitenrand met bomen en struiken. In de loop van de jaren is deze beplantingsstrook verder uitgegroeid, ook aan de binnenzijde tegen de graven aan.

De inwoners van Rouveen vinden dat over het algemeen niet passen bij een begraafplaats en hebben het gemeentebestuur gevraagd om een strakkere en nettere inkleding. Daarom is een budget beschikbaar gesteld voor de herinrichting van de buitenrand van de begraafplaats in 2016.

Eerste schetsontwerp

Er is een start gemaakt met de voorbereiding van het werk. In overleg met de dorpsraad Rouveen is een eerste schetsontwerp gemaakt. Voorgesteld wordt om de volledige buitenbeplanting aan twee zijden te vervangen door een beukenhaag met daarvoor een strak grastalud. Dit zijn de oostzijde, de kant van het dorp, en de zuidzijde langs de Scholenweg.

Het beeld wordt vergelijkbaar met de buitenkant van de begraafplaats aan de Meidoornlaan in Rouveen. Aan de binnenkant van de haag worden tegen de graven nieuwe strakke, wintergroene plantvakken aangebracht. Met op regelmatige afstand een boom of een struik.

Inloopavond

Het schetsontwerp is van 16 mei tot 13 juni in te zien op de website en in het gemeentehuis van de gemeente Staphorst. Daarnaast is er op 30 mei een inloopavond in D’Olde Skoele aan de Oude Rijksweg 427 in Rouveen. U kunt tussen 18.00 uur en 20.00 uur het ontwerp bekijken en bespreken met de ontwerper en de grafdelver van de gemeente.

Na juni wordt er, met de eventuele input vanuit het dorp, een definitief ontwerp gemaakt. Dit ontwerp wordt verder uitgewerkt in tekeningen en een werkbestek. Vervolgens worden enkele bedrijven uitgenodigd om een offerte in te dienen. Als alles volgens plan verloopt, kan het werk in het najaar van 2016 worden uitgevoerd.

Voor vragen kan contact opgenomen worden met de heer Bob Boer van het Team Beheer Staphorst op [email protected] of per telefoon op 0522-467545.

Lees ook:

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen